Een diffuser is erg fijn in gebruik als luchtbevochtiger en geurverspreider in één. Als luchtbevochtiger zorg je ervoor dat de luchtvochtigheid in je huis verbeterd en in combinatie met een etherische olie ter ondersteuning bij verschillende klachten en kwaaltjes. Tegenwoordig zie je ze bijna in ieder huishouden, maar wist je dat je ook zo nu en dan je diffuser moet schoonmaken zodat je er langer plezier van zal hebben? Wij vertellen je er alles over!

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je diffuser is het erg belangrijk dat je deze regelmatig schoonmaakt waardoor onder andere stof, kalk en restanten van een etherische olie verdwijnt. Wij doen dit ongeveer twee keer per maand. Dit is even afhankelijk van hoe vaak je een diffuser gebruikt. Als je de diffuser zeer regelmatig tot dagelijks gebruikt dan raden wij aan om de diffuser zeker twee keer per maand schoon te maken. Maar hoe doe je dit?

Een diffuser schoonmaken is simpel als je onderstaande stappen volgt :

  • Gooi het laatste restje water weg en maak de bodem van de diffuser droog met een droge doek.
  • Vul vervolgens de diffuser met schoon water en één scheut azijn. Azijn zorgt voor ontkalking door bijvoorbeeld opgedroogd water en zorgt ervoor dat de laatste oliën oplossen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als het ontkalken van een waterkoker.
  • Zet de diffuser ongeveer vijftien tot dertig minuten aan.
  • Wanneer de minuten afgelopen zijn zet je de diffuser uit en gooi je de inhoud van de diffuser leeg. Pak een wattenstaafje, dip deze in azijn en ga hiermee langs de randjes.
  • Vul hierna de diffuser met schoon water en laat hem ongeveer  tien minuten aan staan.
  • Nadat de tien minuten verstreken zijn gooi je de inhoud van de diffuser leeg, maak de bodem droog met een droge doek en hij is klaar voor gebruik!

Is dit niet makkelijk? Neem een kijkje naar het assortiment in onze webshop waar je diverse diffusers en etherische oliën kunt vinden. Wij zijn fan!